Romania fantomelor

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 26.07.2013 11:00 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

O stie toata lumea. O spune toata lumea. O vede toata lumea.
Romania este corupta din gaura curului pana in cerul gurii.
Si totusi, cand institutiile statului mai misca si mai tulbura apele intereselor din mlastina de la varf, cand cineva dintre angajatii statului incearca sa-si faca treaba, se lasa cu un monstruos scandal...
Si se aude o voce a poporului, cum se aude si cea a vecinului, care se inalta spre ceruri, cu manie si ignoranta...
Incep orchestrele de marionete sa faca zgomot sub baghetele nevazute ale dirijorilor ascunsi in culise, incep trubadurii justitiei sa latre la luna, in haita, ca niste maidanezi necastrati...
Evident, cine poate sari in fata televizorului daca nu proprietarul si prietenii lui, haita care-si vede scotocite sertarele pline de mizerii si masinile de spalat si de rafinat cacatul national.
Dar, stupid people, adica o mare parte dintre cei hraniti cu oasele ramase de la masa bogatilor, de fapt masa celor corupti si anchetati, sare de cur in sus ca idolii ciopliti pe sticla televizoarelor nu sunt chiar atat de zei pe cat si-au imaginat.
Sunt corupti, dar nu cei din familia mea. Cei din familia vecinului au furat mai mult, pe ei de ce nu ii cerceteaza nimeni?
Desi nu reuseste sa-si faca nici o echipa de minifotbal cu care sa joace pe plaja la Mamaia, Traian Basescu a reusit sa subjuge o parte dintre creierele luminate ale justitiei romanesti si sa-i puna sa-i faca jocurile politice...
Cum dracului o reusi lupul de mare Traian Basescu sa se strecoare printre oile blande si inocente ale USL-ului, inregimentate de la PSD si PNL, pana la PC si UNPR (ah, uitasem, si jumatate din PDL), este a opta minune a lumii.

Cum dracului a reusit Traian Basescu sa-i dea afara din tara pe toti coruptii lui Ion Iliescu, Adrian Nastase, Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Relu Fenechiu, Ilie Sarbu si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Victor Ponta&Crin Antonescu, si sa-si instaleze in toate catunele numai corupti portocalii, este o minune pe care doar viitorul o va dezlega. 
Numai ca se trezeste, vezi doamne, vocea multimii, adica niste ciori vopsite in papagali, care intre doua pahare de sampanie, la restaurant, dupa ce scuipa si injura din toti rarunchii, striga ca apucatii pe ulitele metropolei, in drum spre vila din zona rezidentiala, despre ce-au vazut la televizor.
Multi dintre ei n-au citit nici coperta de la biblie. Iar altii au diplomele puse in rame aurite, pentru ca au dat bani grei si mai multi ca pe un tablou de Nicolae Grigorescu.
Daca va intrebati unde-i poporul, ei bine, poporul nu are timp. Si nu-l intrebati, pentru ca nu stie de ce...
Coruptii in Romania sunt ca teroristii din 1989.  

I-a vazut toata lumea, se vede si in prezent ce au lasat in urma, dar in fond nu exista!...
Si singurul punct comun dintre teroristi si coruptie trebuie sa poarte un nume. Un nume peste care multe buze s-au rostogolit de-a lungul vremurilor, de la calcaie pana la sprancene.
Si s-au rostogolit cu apasare si aplomb, cu placere si emotie socialista.

Romania este o tara a fantomelor. Fantomele au distrus in Romania dupa 1989 mai mult decat s-a distrus in al doilea razboi mondial. Fantome care au devenit miliardari peste noapte. Fantome care importa si exporta fara nici o bataie de cap, nenorocind orice inseamna productie romaneasca. 
Romania nu merita sa fie in Europa nu din cauza ca are conducatorii pe care-i merita, ci pentru ca are poporul pe care nu il merita.
Mimetic, malefic si patetic.