Republica Socialista Miorita

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 24.04.2015 08:16 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Romania in care traiesc miroase puternic a idiot, a fraiereala, a şmecherie de doi lei....
Pute chiar a salbatic, ca intr-o ţara bananiera.
Pai, cum dracului sa-i spui altcumva cand vezi in Romania spectacole jalnice, subumane şi fara urma de neuroni precum cel al Oanei Zavoranu şi o gaşca de imbecili TV.

Ce altceva sa mai spui cand vezi un idiot ca acest Calin Popescu Tariceanu, care ocupa a doua funcţie in stat, ca preşedinte al Senatului, cum s-a coborat la mintea de la gradiniţa şi se joaca, in spatele şi pe holurile blocului numit Casa Poporului altadata, de-a v-aţi ascunselea.
Exact ca-n copilarie, şmecherie de doi lei, numeri doar pana la trei şi te uiţi printre degete care incotro.
Aşa şi cu Tariceanu, care se face ca nu inţelege ca joaca de-a idioţii cu uite hotararea nu e hotararea cu Dan Şova pana la urma nu-l descalifica pe el, dobitocul de preşedinte al Senatului, ci descalifica democraţia romaneasca şi ţara in sine.

Cum altcumva sa reacţionezi cand zevzecul ala de Victor Viorel Ponta tot fraiereşte şi şmechereşte in stanga şi dreapta pana la absurd, de se uita - de acolo de unde este - speriat şi Eugen Ionesco.
Asta se apuca şi face şi voteaza ca la Apaca o ordonanţa de urgenţa in care baga tot ce prinde, fara nici o legatura, de la legea bacşişului pana la taxa de la Feteşti...
Ca şi cand lumea are ochii inchişi şi creierele pe bigudiuri...

Este ca in poveştile nemuritoare ale copilariei, cu a fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti, pe cand se scria musca pe perete, mai mincinos cine nu crede.

Tot in Republica Socialista Mioriţa, infractorul Sorin Ovidiu Vintu da lecţii despre şmecheri şi fraieri, infractorul analfabet Gigi Begali a scris doua carţi, infractorul utecist George Copos a scris cinci carţi (!!!) şi plange pe la televizor ca el este investitor strategic de 270 de milioane de euro (banii lui, pe care i-a muncit cinstit!) şi de 5000 de locuri de munca...
Şi tot in Republica Socialista Mioriţa, s-au terminat oamenii de calitate şi ministrul de externe il reactiveaza pe infractorul Adrian Nastase.
Nimeni, dar nimeni din Romania asta, nu mai are... expertiza (ce bine suna!) lui Bombonel.
Chiar ar trebui facut un cult, ceva gen evanghelia dupa Adrian Nastase şi dai cu pupaciuni şi plecaciuni.

Uneori, am senzaţia ca Romania este un loc de joaca, in care copiii trebuie permanent supravegheaţi şi traşi de ureche dupa fiecare boacana pe care o fac.
Numai ca dupa ce te ştergi la ochi şi vezi ca a dat in mintea copiilor şi exista o majoritate covarşitoare care nu mai reacţioneaza, imbecilizata pe uliţele patriei, parca-ţi vine sa urci pe o pluta şi sa pleci cat mai departe de Romania şi sa nu mai auzi de ea şi de locuitorii ei.

Nişte locatari bantuiţi de sindromul conspiraţiilor mondiale impotriva Romaniei sau de vai ce frumoasa-i Romania cand o fotografiezi din avion.
Nişte locatari dezintegraţi de fanfaronada, lipsa de respect, duplicitate şi ipocrizie, de o mediocritate feroce, dar carora le place sa se laude intr-o veselie cu cate-un roman transpirat şi muncit ca sa-şi depaşeasca condiţia de nascut printre geniile carpato-danubiano-pontice şi inteligenţa de martor ocular la poarta cimitirului.
Cineva care tot da vina ba pe romani, ba pe huni, ba pe tatari, ba pe turci, ba pe ruşi, ba pe europeni, ba pe americani...
Tot eterna capra a vecinului este de vina, dintre cele mai diverse, eterne şi fascinante motive.