Nicolae Robu, cel mai intarziat primar al Romaniei

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 28.02.2014 19:08 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Voi fi scurt.
Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, s-a aflat joi, 27 februarie 2014, la Bucuresti, la Gala Best Cities Awards, organizata de Forbes Romania.
Şi tot primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, s-a aflat vineri, 28 februarie, la Timişoara, unde s-a laudat in stanga şi in dreapta, chiar şi intre ele, ca Timişoara a primit ”premiul” de Cel mai dinamic oraş pentru afaceri.

”Potrivit clasamentului Forbes, Timişoara este cel mai dinamic oras al Romaniei, iar topul Forbes 40 cele mai bune oraşe pentru afaceri de anul trecut a adus tuturor “surpriza”(cum apreciau cei de la Forbes) de a plasa Timisoara pe locul intai, inaintea Capitalei, dupa care urmau Cluj, Ploiesti si alte municipii” - a tot declarat Nicolae Robu.

Numai ca ”surpriza” lui Nicolae Robu s-a intamplat in 2013, la prima ediţie a Topului Forbes al celor mai bune oraşe pentru afaceri.
La Gala Best Cities Awards la care s-a aflat pe 27 februarie 2014, se pare ca Nicolae Robu nu a observat ca Timişoara a fost detronata de Bucureşti şi ca premiul de cel mai bun oraş pentru afaceri l-a luat primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu.

Este adevarat ca Nicolae Robu s-a trezit in maini cu o diploma pe care scria Timişoara - Cel mai dinamic oraş pentru afaceri. Dar nu este potrivit clasamentului Forbes...
Problema este ca, aşa cum se intampla la astfel de manifestari in Romania, fiecarui participant i se ofera cate o diploma de consolare.
Aşa cum a primit Timişoara o diploma, a mai primit şi Cluj-Napoca o diploma de Capitala economica a Transilvaniei, diploma cu Renaşterea unui oraş a ajuns la Alba Iulia, diploma Industria ca pe roate a plecat la Arad, diploma Arta razboiului economic s-a indreptat spre Oradea, diploma Cel mai reindustrializat oraş - pentru Ploieşti, Giurgiu a fost ”distins” cu diploma Marile speranţe, in timp ce Craiova s-a mulţumit cu diploma Motorul economic al Olteniei.

Primarul Nicolae Robu face o confuzie deliberata intre cele doua gale ale revistei Forbes, incercand sa induca ideea ca Timişoara duduie economic din toate incheieturile de cand s-a aşezat in cel mai ravnit fotoliu de pe bulevardul C.D.Loga nr.1.
Ceea ce este absolut fals.
Conform datelor Institutului Naţional de Statistica, de-a lungul anului 2013, in judeţul Timiş s-au creat... 56 de locuri de munca.
Aşa ca, domnule primar, mai uşor cu pianul pe scari.