EU SUNT pentru MOMENTUL ZERO al CORUPTIEI!... TU esti pentru DA sau NU?...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 10.05.2017 07:58 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Trebuie sa recunosc ca, dupa multa chibzuinţa, sunt de acord cu momentul zero propus de fostul  preşedinte Traian Basescu.
Aşa este, aşa au fost vremurile, s-a dat şi s-a luat şpaga şi la uşa cortului.
Aşa este, nu poţi sa-i distrugi viaţa unui om doar pentru ca a luat odata o şpaga nevinovata de cateva  milioane de euro.
Aşa ca hai sa purcedem şi sa lansam programul anticorupţie, in premiera mondiala, MAREA IERTARE  NAŢIONALA.
Altfel, nu o sa se termine niciodata circul ala europarlamentar si guvernamental din lumea... buna a politicii si administratiei din Romania.

Cu o condiţie...
Va fi iertat doar cel care recunoaşte in scris, cu subiect şi predicat, vorba unui celebru jurnalist de  Damboviţa...
Nu poti ierta pe cineva daca nu stii ce sa ierti. Ca sa se ştie pe viitor cum sa se selecteze graul de neghina.
Şi sa se ştie, totodata, care corupt recidiveaza şi care nu.
Şi, in cele din urma, toate marturiile sa fie adunate şi publicate in ceea ce cu siguranţa va fi cel  mai tare best-seller al tuturor timpurilor din Romania, hai sa-i spunem simplu: DICŢIONARUL NAŢIONAL DE  CORUPTIE ROMÂNEASCA...
Şi publicat pe siteul GUVERNULUI ROMÂNIEI şi oferit gratuit tuturor cititorilor, tradus şi in rusa,  engleza, franceza şi chineza.

Numai ca mai exista o problema.
Din experienţa mea de viaţa, cine a bagat o data degetul in borcanul cu miere, cu siguranţa a simţit  nevoia sa-l mai bage şi sa-l mai scoata inca o data şi inca o data şi inca o data...
Asta e natura umana.
Şi cel prins ca a recidivat, sa primeasca inchisoare pe viaţa fara drept de apel şi munca obligatorie  in folosul comunitaţii.
Eventual la Canalul Dunare - Bucureşti pe care şi-l doreşte atat de mult PSD sa-l relanseze, ca sa se  ajunga cu iahturile pana la Catedrala Mantuirii Neamului.

P.S. Deocamdata este doar in stadiul de proiect şi este publicat la capitolul transparenţa decizionala  şi propus spre dezbatere publica...