Eu m-am nascut chinez...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 28.05.2015 11:40 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Vad tot felul de reacţii, de la declaraţii  şi guri cascate la televizor, pana la burzuluieli, strigaturi şi interjecţii pe reţelele de socializare...
Deodata, unii au descoperit ca padurile sunt taiate in Romania.
Parca pana in prezent Romania a fost locuita de chinezi şi nimeni nu a observat ce se intampla.

Ca şi cand daca te trezeşti la pranz, vinovaţi sunt ceilalţi ca tu n-ai auzit, n-ai vazut şi n-ai inţeles ca planeta exista şi in vreme ce tu dormi sau visezi la cai verzi pe pereţi.
Surpriza! Romania a existat şi s-au intamplat lucruri şi inainte de a te naşte şi de a invaţa sa citeşti.
Şi planeta va continua sa existe in continuare, de bine sau de rau, şi dupa ce eu nu voi mai fi.
Nu este vina nimanui ca opinia publica a dormit in papuci cat timp foarte multe voci au atras atenţia asupra fenomenului de drujba din munţii Romaniei, chiar incepand cu celebrul senator Verestoy Attila.
Dupa aceea, se continua aceeaşi manipulare pe modelul Evului Mediu şi se da de inţeles ca au venit austriecii şi au ras tot ce mişca, pana la ultima picatura de clorofila...
Aceeaşi teorie a conspiraţiei cu strainii care vin, fura şi pauperizeaza Romania cea bogata şi binecuvantata de Dumnezeu.
Numai ca Romania nu este nici bogata, nici frumoasa, nici tanara şi nici devreme acasa cum ar vrea unii sa se inţeleaga ca este.
Daca austriecii au venit şi au ras mii de hectare de padure din Romania este pentru ca nişte patrioţi conaţionali şi-au burduşit buzunarele cu milioane de euro.

Unde aţi fost voi, moldovenii, oltenii, muntenii, ardelenii şi banaţenii mei, cand Ion Iliescu s-a prefacut ca-l intereseaza dreptul la proprietate sau cand Ilie Sarbu şi Adrian Nastase au deschis poarta şi au dat drumul la macel drujbistic in padurile Romaniei.
Nu austriecii sunt de vina pentru dezastrul din Romania.
Cum nu strainii sunt de vina ca aproape toate fabricile şi uzinele au fost taiate şi vandute ca fier vechi dincolo de hotarele Romaniei.
S-a taiat mai mult fier ca lemn, de pe suprafeţe mai mari.
Şi totul a fost dat uitarii şi amestecat intr-o dezinformare generala.
Apoi, s-a mimat ca se iau masuri şi se aplica legea.
Pentru o vreme, pana cand atenţia opiniei publice a fost indreptata in alta direcţie.
Dupa care romanii care şi-au indesat in buzunare milioanele de euro au continuat la fel de nonşalant şi cu aceeaşi indiferenţa faţa de restul lumii, sub aceeaşi protecţie a legii şi a prietenilor intru faradelege.
Şi daca nu au cumparat tot austriecii, au aparut alţii. Ca mereu se gasesc doritori.

Aşa ca nu este nici o conspiraţie mondiala şi nici nu se va schimba nimic in Romania cea binecuvantata de Dumnezeu daca doar ne trezim din cand in cand şi facem galagie la colţul strazii sau injuram seara in faţa televizorului.

Sau nu ştiaţi ca pana la Dumnezeu te mananca Ion Iliescu, Adrian Nastase, Ilie Sarbu şi urmaşii lor?
Spune o vorba din popor: cainii latra, caravana trece...