Erectorala

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 03.06.2016 10:23 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Pana in urma cu nu foarte mult timp, romanii erau suparaţi şi lehamisiţi ca justiţia pute de inamovibili şi nu-şi face treaba şi nu-i condamna pe cei care fura in vazul lumii.
De o vreme incoace, insa, de bine, de rau, lucrurile s-au mai mişcat.
Mai cu executare, mai cu suspendare, dar se mişca, nu sta pe loc.
Şi au inceput sa apara, pe zi ce trece, nume care mai de care mai supercunoscute de populaţie.
Evident, cum era de aşteptat, corupţii plang şi se vaita pe la posturile de televiziune şi prin presa scrisa ca sunt victime, ca nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase, ca hoţii sunt aia, micii, care mai fura cate o gaina, ori sunt AILALŢI, aflaţi de partea cealalta a tomberonului de guunoi politic.
Ca o paranteza, trebuie spus ca, in cea mai mare parte, posturile de televiziune şi presa scrisa, in care se plang corupţii, sunt patronate şi proprietate chiar a corupţilor...

Cum era firesc, corupţii nu cedeaza.
Aşa a ajuns Romania sa aiba cel mai mare partid condus de un condamnat la inchisoare cu suspendare şi totul sa fie absolut normal.
Parlamentul şi administraţiile locale sunt, de acum, cuiburi dovedite de corupţie.
Dar nu conteaza. Nu mai conteaza.
Razboiul pornit in Romania, in 1989, impotriva poporului roman, continua cu o nonşalanţa dezarmanta şi intr-o ignoranţa instituţionalizata şi generalizata.

Aproape nu mai observa nimeni cum corupţii din parlament şi din administraţiile locale se lupta, ingroapa şi pauperizeaza Romania.
Spectacolul este degradant, jenant, mizerabil şi absolut.
Parca toţi ne-am aliniat intr-o piesa din teatrul absurdului a lui Eugen Ionescu.
Şi toţi ne dorim cu ardoare sa fim rinoceri, la fel ca toţi ceilalţi...

Ceea ce se intampla in Romania nu mai este campanie electorala. Este doar... ERECTORALA.

Aşa ca nu mai daţi vina pe Ceilalţi. Cine-şi imagineaza ca-şi poate construi un paradis personal in mijlocul excrementelor mioritice se inşeala.