Da-le dracului de popor roman, Constitutie si lege

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 03.02.2014 13:38 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Conform Constituţiei Romaniei, suveranitatea naţionala aparţine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
Aşa scrie, negru pe alb, in Constituţia Romaniei, care este legea fundamentala a ţarii.
Astfel, parlamentul este obligat sa acţioneze in sensul dat de rezultatul inregistrat intr-un referendum.
Şi se mai adauga, tot la Constituţie: Nici un grup şi nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.

Zilele trecute, s-a anunţat ca data a alegerilor europarlamentare - 25 mai 2014, iar pentru cele prezidenţiale - 2 şi 16 noiembrie.
Aşa ca, probabil, referendumul pentru modificarea Constituţiei se va desfaşura in acelaşi timp cu europarlamentarele.

Problema este ca in 2009 a mai avut loc un referendum, cel pentru trecerea la parlament unicameral şi reducerea numarului de parlamentari la cel mult 300, de la cei 137 de senatori şi 334 deputaţi.
A trecut vremea, iata ca in curand se vor implini 5 ani, şi decizia poporului roman este in continuare tratata cu dispreţ de clasa politica, de la guvernanţi, pana la parlamentari.
Indiferent daca se numesc PSD, PNL sau PDL...
Exista o unanimitate covarşitoare atunci cand este vorba de suveranitatea poporului roman.
Nu trebuie sa fii doctor in drept constituţional ca sa realizezi ca daca parlamentul şi guvernul nu duc la implinire o hotarare a poporului roman, supremul organ de decizie intr-un stat democratic, inseamna ca nu respecta Constituţia.
Şi daca nu se respecta Constituţia, inseamna ca in Romania funcţioneaza un parlament şi un guvern neconstituţionale. Adica ilegale...  
Referendumul, care a avut loc in Romania la 22 noiembrie 2009, a fost validat, de vreme ce 50,16% din electorat şi-a exprimat voturile.
Şi nu 30 %, cum a hotarat ulterior USL...
Iar 77,78% dintre romani s-au exprimat in favoarea trecerii la un parlament cu 300 de aleşi. Tot oficial.
Dar cum sa respecte Constituţia şi poporul roman un partid ca PNL, care a introdus un alt proiect de lege care ar fi redus numarul de parlamentari la un total de 316 de reprezentanţi - 99 de senatori şi 217 de deputaţi.

Dimpotriva, in loc de 300 de parlamentari, Parlamentul a ajuns la 588 de gainari politici.
Adica, altfel spus, da-le dracului de suveranitate a poporului roman, de Constituţie şi de lege.
Daca eu, PNL, sunt de alta parere, nu mai exista suveranitate, Constituţie şi lege...

Pentru trecerea la Parlament unicameral este necesara modificarea Constituţiei, procedura care se valideaza printr-un alt referendum.
Iar reducerea numarului de parlamentari se face prin lege organica, iniţiata şi adoptata in Parlament şi promulgata de şeful statului.
Pana atunci, pana se pune in aplicare decizia poporului roman, daţi-mi voie sa consider ca Parlamentul şi Guvernul Romaniei sunt neconstituţionale...