Cum i-au executat pe ROMANI Ion Iliescu si Adrian Nastase la negocierile cu Europa

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 23.02.2016 16:27 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Deşi se poate lua liniştit de mana cu Tudor Postelnicu, fostul ministru de interne (1987-1989) şi şeful Securitaţii (1978 - 1987), care a rostit celebra propoziţie ”Am fost un dobitoc!”, in timpul procesului de la tribunal, Calin Popescu Tariceanu vorbeşte.
Nu mai conteaza ca pe unde a trecut CPT s-a ales praful şi s-a dezintegrat şi umbra.

Cameleonicul Calin Popescu Tariceanu, ca purtator de cuvant sub acoperire al PSD, a reproşat guvernului şi preşedintelui situaţia Romaniei, dupa ce Consiliul European care a facut concesii pentru Marea Britanie.
”Eu vad ca, din ce in ce mai mult, Romania este in poziţia unei ţari in care tot ce se hotaraşte de o majoritate la nivelul UE spune: Da sa traiţi, executam!”...
Adica se pastreaza aceeaşi linie de reacţie de genul Adrian Nastase, care a tot aruncat astfel de petarde in ultima vreme, cocoţat in turnul de fildeş de milionar in euro care a fost mereu angajat
doar la stat...

Ce a uitat şi Calin Popescu Tariceanu, şi Adrian Nastase, şi Ion Iliescu, şi Victor Ponta, ca şi intreaga haita USL, este ca Romania a devenit stat membru al Uniunii Europene pe 1 ianuarie 2007, dupa ce Tratatul de Aderare, semnat pe 25 aprilie 2005, a fost ratificat de catre toate Statele Membre.
Romania a depus cererea de aderare la Uniunea Europeana in 1995, iar abia in 1999, Consiliul European de la Helsinki a hotarat deschiderea negocierilor cu o parte dintre statele care depusesera cererea de aderare, intre care si Romania.
Negocierile au fost deschise in prima jumatate a anului 2000 si s-au derulat pana la sfarsitul anului 2004, cand Consiliul European a marcat incheierea negocierilor.

Fericiţi ca au fost bagaţi in seama de Europa, Adrian Nastase şi Ion Iliescu au negociat la foc automat, ca ţaţele la piaţa, pentru a demonstra poporului ca soarele rasare unde Iliescu apare...
Tot atunci au pregatit şi mandatul cincinal pentru preşedintele ţarii, aşezand lucrurile pentru un deceniu de societate socialista multilateral dezvoltata cu marele carmaci Adrian Nastase...

Pentru cine nu crede, uite cum perioadele cand au fost negociate cele 31 de capitole ale negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.
In 2000 (pe durata presedintiilor portugheza si franceza) au fost deschise 9 capitole si inchise 6 capitole: 16 – Intreprinderi mici si mijlocii; 17 – Stiinta si cercetare; 18- Educatie, formare profesionala si tineret; 26 – Relatii externe; 27 – Politica externa si de securitate comuna; 12 – Statistica.
In 2001 (pe durata presedintiilor suedeza si belgiana) au fost deschise 8 capitole si inchise 3 capitole: 8 – Pescuit; 23 – Protectia consumatorilor si a sanatatii; 5 – Dreptul societatilor comerciale.
In 2002 (pe durata presedintiilor spaniola si daneza) au fost deschise ultimele 13 capitole si inchise 7 capitole : 11 – Uniunea Economica si Monetara; 13 – Politici sociale si ocuparea fortei de munca; 15 – Politica industriala; 19 – Telecomunicatii si tehnologia informatiilor; 20 – Cultura si audiovizual; 25 – Uniune vamala; 30 – Institutii.
In 2003 (pe durata presedintiilor greaca si italiana) au fost inchise 6 capitole: 1 – Libera circulatie a marfurilor; 2 – Libera circulatie a persoanelor; 4 – Libera circulatie a capitalului; 9 – Transporturi; 10 – Impozitare; 28 – Control financiar.
In 2004 (pe durata presedintiilor irlandeza si olandeza) au fost inchise ultimele 9 capitole : 3 – Libera circulatie a serviciilor; 6 – Politica in domeniul concurentei; 7 – Agricultura; 14 – Energie; 21 – Politica regionala; 22 – Mediu; 24 – Justitie si Afaceri Interne; 29 – Dispozitii financiare si bugetare; 31 – Diverse.

Ca s-a negociat fara nici o noima, s-a dovedit mai tarziu şi se dovedeşte şi in prezent.
Paradoxal, pe cei mai mulţi i-a cam lasat memoria şi se fac ca uita cum Ion Iliescu şi Adrian Nastase şi-au batut joc de viitorul Romaniei, doar pentru a se spala ei pe maini de mizeria pe care au ascuns-o sub preş...

Ion Iliescu şi Adrian Nastase ar fi negociat aderarea Romaniei la Uniunea Europeana şi intr-o seara, la un dineu rafinat la Cotroceni, dupa o vanatoare de amiaza pe gura de rai şi piciorul de plai ale Romaniei...