Cocina Locala a municipiului Timisoara

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 25.06.2016 10:15 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Fiind ceva mai batran intr-ale jurnalisticii, ştiu exact cat s-a chinuit fostul primar Gheorghe Ciuhandu sa modernizeze sala de şedinţe a Consiliului Local.
Mult timp, nu au fost bani, pur şi simplu.
Pana la urma, cu chiu, cu vai, s-a reuşit modernizarea salii, introducerea sistemului de vot electronic şi inregistrarea automata a voturilor, fiecare consilier cu microfonul lui, chiar şi inregistrarea video a şedinţei de Consiliu Local şi posibilitatea fiecarui timişorean de a-şi urmari aleşii pe internet, o sala de şedinţe in care spaţiul era foarte chibzuit folosit.

A venit, insa, la putere şi la carma administraţiei locale aşa-zisul liberal Nicolae Robu.
Şi printre neuronii aia singuratici care-i mai bantuie pe sub gelul estompator, ca altfel n-am cum sa-i mai zic, ca i s-a zis in toate felurile, s-a apucat şi a modificat sala de consiliu ca un ţaran venit de la Poplaca, pardon, Bocsig, şi nu ca un rector al Politehnicii din Timişoara.
N-am inţeles niciodata, la aleşii şi nealeşii din Romania, de ce trebuie sa schimbe ceva care funcţioneaza bine.
In schimb, ceva care funcţioneaza rau, evident, va funcţiona rau in continuare.

Efectiv, sala de consiliu a municipiului Timişoara a fost transformata intr-o cocina ca o bataie de joc la adresa cetaţeanului şi a societaţii civile din Timişoara.
Şi chiar a consilierilor locali.
In noua configuraţie, timişoreanul abia daca mai gaseşte un loc pe scaun, in... tribuna, daca vrea sa asiste la şedinţele publice ale Consiliului Local.
Cine intra şi iese in timpul şedinţelor, devine automat subiectul principal al celor din sala, uşa fiind amplasata exact la mijlocul incaperii.
Cea mai mare parte a spaţiului incaperii a ramas nefolosit, transformandu-se in ringul incapator şi ultracentral care-i desparte pe consilieri.
Nu mai vorbesc ca votul a evoluat ca pe vremea lui Decebal şi Burebista şi se face din nou manual.
Nu mai vorbesc ca şedinţele nu se mai inregistreaza şi nu se mai transmit pe internet.

Zadarnic se tot supara primarul municipiului Timişoara ca vacarul pe sat. Jurnaliştii nu sunt platiţi din bugetul statului sau al oraşului. Primarul este.
A mai primit o şansa pentru a aduce normalitate in administraţia locala.