Cand A VORBIT ultima oara DUMNEZEU cu TINE?... Sau n-ai avut BANI sa-ti platesti TAXELE si IMPOZITELE?!...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 22.05.2017 09:17 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Sunt tot mai buimacit, pe zi ce trece, de numarul celor care au raspuns la orice şi oricand.
Sunt tot mai buimacit de proştii care au raspuns la orice şi, sincer, mi-e scarba tot mai mult şi tot  mai apasat.
Sunt tot mai buimacit de cum prostul işi justifica viaţa pe care o traieşte, ca şi cand ar fi buricul  pamantului, ca şi cand planeta se va scufunda o data cu moartea lui tragica pentru omenire.
Sunt tot mai buimacit de indivizii cu aere de intelectuali care se lauda cu inteligenţa dobandita de  generaţii, de traitul bine pe care l-au moştenit de la nişte stramoşi agaţaţi undeva pe o creanga  uscata a arborelui genealogic.
Sunt tot mai buimacit de privilegiaţii de mucava, care calca peste cadavre pentru a urca pe o scara  sociala pe care şi-au definit-o (cel mai ades ereditar, nu ca experienţa proprie) ca unic scop in  viaţa, indiferent de consecinţe.
Sunt tot mai buimacit de naţionaliştii şi fundamentaliştii idioţi care pot crede, la un moment dat,  chiar şi in teoria fluturelui divin fara nici o intrebare, fara nici o manifestare minima a spiritului  uman. Pentru ca DECE-URILE sunt esenţiale pentru evoluţia şi supravieţuirea umanitaţii.    
Dar nu conteaza, nu-i aşa?...
Şi prostul şi deşteptul pot trai o viaţa. Pentru ca fericiţi sunt cei saraci cu duhul.
Şi bogatul şi saracul pot trai o viaţa. Pentru ca nu exista nici o delimitare divina.
Sunt tot mai buimacit de umanitatea care a imparţit cimitirele in doua categorii: pentru privilegiaţi  şi pentru saraci.
Sunt tot mai buimacit de credincioşii unui Dumnezeu care-i primeşte cu acelaşi respect şi pe prostul  care a trait fals, degeaba şi fara rost, dar şi pe cel care a incercat sa adauge plusvaloare şi lumina  vieţuirii lui trecatoare şi celor apropiaţi.   
Sunt tot mai buimacit de lipsa de credinţa a bunului simţ şi lipsa respectului pentru cel de langa  tine, de cei care cred ca nu exista consecinţe.
Şi poate ca aşa şi este. Poate exista un RAI al PROŞTILOR. Poate exista şi un RAI al JMEKERILOR.