Cacampania erectorala

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 28.10.2014 16:58 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Ca Romania mai are drum lung pana la a ajunge macar la o democraţie minimala şi funcţionala este limpede pentru oricine.
Cum tot la fel de limpede este şi faptul ca şi in noiembrie 2014 se va vota nu la modul raţional şi pozitiv, ci emoţional, hormonal şi negativ.
Cetaţenii onorabili şi cei care adauga plusvaloare economiei şi societaţii romaneşti şi-au inchis ferestrele, au oprit televizoarele şi au blocat uşile.
S-au izolat de tot acest vacarm şi de harababura care miroase mai rau ca haznaua din fundul gradinii.

Nu ştiu de ce, dar cand privesc la ce se intampla in campania electorala, parca ma trezesc intr-un film vechi, cand cetaţile erau asediate de inamici cu catapulta.
Numai ca in filmul pe care-l vad eu, la catapulte sunt pupincurişti şi trompetişti de la haitele infracţionale organizate in partide politice.
Şi nu se arunca, ca pe vremuri, cu pietre...
Pana şi catapulta din antichitate şi din Evul Mediu s-a modernizat. Vorba vine.
Catapultele s-au transformat in posturi TV şi alte anexe.
Partizanii politici au devenit doar nişte aruncatori de cacat. Cu scuze pentru cei mai sensibili la limbajul abrupt...

Uite-aşa, de fapt, campania electorala din Romania nu este nimic altceva decat... Cacampanie erectorala.
Cele doua forţe politice ale patriei, alaturi de iepurii vopsiţi aliniaţi de o parte de cealalta, n-au nici cea mai mica intenţie de a face ceea ce trebuie, de a impune respect intr-o societate bulversata şi divizata de mediocritate, hoţie şi dezinformare.
Victor Ponta a demonstrat de cand este prim-ministru ca n-are pic de respect pentru lege şi cetaţean, ca nu-l intereseaza o evoluţie a societaţii romaneşti.
Este doar un specialist in copiat, miştocareala şi duplicitate, n-are tata, n-are mama...
In afara de Ion Iliescu şi Adrian Nastase, de la care a şi invaţat cum se trateaza cu pomeni electorale, ca la uşa cortului, milioanele de romani care traiesc dincolo de limita saraciei in aceeaşi ţara pe care Victor Ponta o prezinta ca o revelaţie economica a planetei.
Pentru ca Romania este de fapt ţara in care peste trei milioane de pensionari supravieţuiesc cu venituri de pana la 700 de lei pe luna.
Romania este de fapt ţara in care peste 3,3 milioane pe cetaţeni primesc pomana de 128 de lei pe an, adica nişte conserve, paste fainoase, ulei, zahar, faina şi malai...
Romania este de fapt ţara in care peste 500.000 de copii traiesc in familii in care venitul lunar nu este mai mare de 530 de lei pe membru de familie.
Tot Romania este şi ţara din care sunt plecaţi la munca peste hotare aproximativ patru milioane de cetaţeni. Care ştiu ca nu se pot intoarce in ţara natala.
Cam asta-i Romania de care nu-i pasa lui Victor Ponta şi pe care o trateaza cu dispreţ şi nesimţire.

Pe de alta parte, Klaus Iohannis este doar un ardelean venit pe Damboviţa.
Chiar daca vrea şi nu poate schimba foarte mult cu hienele care se invart in jurul lui.
Hiene care, fie vorba intre noi, au manifestat şi manifesta acelaşi dispreţ şi aceeaşi lipsa de respect faţa de lege şi faţa de cetaţean.
Lista prezidenţiabililor poate continua cu ceilalţi şi ciorile vopsite in papagali.
Numai ca nu are nici un sens.
La aproape 25 de ani de la Revoluţie sau ce a fost atunci, Romania va vota cum vrea hormonii ei.
Şi pe urma se va intreba de ce somnul raţiunii naşte monştri...