MOONLIGHT, premiul OSCAR pentru CEL MAI BUN FILM. Primul MUSULMAN care a CASTIGAT un OSCAR!...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 27.02.2017 08:59 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Cea de-a 89-a editie a Premiilor Oscar, de la Dolby Theatre din Los Angeles, va ramane in istoria cinematografiei ca fiind primul an in care actorii de culoare au fost nominalizati la toate categoriile de premii acordate pentru actorie.
Dar şi ca ediţia in care primul actor de religie musulmana care a castigat un premiu Oscar.
In rest, Premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost obtinut de „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins, in vreme ce filmul „La La Land”, nominalizat la 14 categorii, un numar record in istoria premiilor Oscar, a primit Oscarul pentru regie, dar si alte cinci premii.
A fost şi primul Oscar pentru Affleck, aflat la cea de-a doua nominalizare, dar şi cel mai tanar regizor de la Hollywood care a primit Oscarul pentru regie.
Oscar 2017 a avut şi un moment jenant, dupa ce Warren Beatty a anuntat gresit initial ca „La La Land” este cel mai bun film.

# Premiul Oscar pentru cel mai bun film: „Moonlight”, de Barry Jenkins. Au mai fost nominalizate „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „Lion”, „Manchester by the Sea” si „La La Land”.

# Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal: Emma Stone - „La La Land”. Au mai fost nominalizate Isabelle Huppert - „Elle”, Ruth Negga - „Loving”, Natalie Portman - „Jackie”, Meryl Streep - „Florence Foster Jenkins”.

# Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal: Casey Affleck, „Manchester by the Sea”. Nominalizati: Andrew Garfield - „Hacksaw Ridge”, Ryan Gosling - „La La Land”, Viggo Mortensen - „Captain Fantastic” si Denzel Washington - „Fences”.

# Premiul Oscar pentru regie: „La La Land”, de Damien Chazelle. Au mai fost nominalizati Denis Villeneuve, „Arrival”, Mel Gibson, Hacksaw Ridge, Kenneth Lonergan, „Manchester by the Sea”, Barry Jenkins, „Moonlight”.

# Cel mai bun scenariu adaptat: „Moonlight”, de Barry Jenkins si Tarell Alvin McCraney

# Cel mai bun scenariu original: „Manchester by the Sea” - Kenneth Lonergan.

# Cea mai buna melodie originala: „La La Land”

# Cea mai buna coloana sonora: Justin Hurwitz pentru „La La Land”. Au mai fost nominalizate filmele „Jackie”, „La La Land”, „Lion”, „Moonlight”, „Passengers”.
 
# Premiul Oscar pentru regie de imagine: „La La Land”, Linus  Sandgren

# Cel mai bun scurtmetraj: „Sing”

# Cel mai bun documentar scurtmetraj: „The White Helmets”

# Premiul Oscar pentru montaj de film: „Hacksaw Ridge” pentru John Gilbert. Au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Hell or High Water”, „La La Land” si „Moonlight”.

# Premiul Oscar pentru efecte vizuale: „The Jungle Book”

# Premiul Oscar pentru Decoruri: „La La Land”

# Cel mai bun film de animatie: „Zootopia”

# Cel mai bun scurtmetraj animat: „Piper”, decernat lui Alan Barillaro Marc Sondheimer

# Cel mai bun film strain?: „The Salesman” de Asghar Farhadi. Au mai fost nominalizate productiile "Toni Erdmann" (Germania), "A Man Called Ove" (Suedia), "Land of Mine" (Danemarca) si "Tanna" (Australia).

# Cea mai buna actrita in rol secundar: Viola Davis („Fences”). Nominalizate au mai fost actritele Naomie Harris - „Moonlight”, Nicole Kidman - „Lion”, Octavia Spencer - „Hidden Figures” si Michelle Williams - „Manchester by the Sea”.

# Premiul Oscar pentru mixaj sonor: „Hacksaw Ridge”

# Premiul Oscar pentru montaj sonor: Sylvain Bellemare („Arrial”)

# Cel mai bun film de documentar: „O.J.: Made in America”

# Premiul Oscar pentru design de costume: Coleen Atwood („Fantastic Beasts and Where to Find Them”)

# Premiul Oscar pentru cele mai bune costume, coafura si machiaj: „Suicide Squad” (Alessandro Bertolazzi, Georgia Gregorini si Christopher Nelson)
 
# Cel mai bun actor intr-un rol secundar: Mahershala Ali („Moonlight”)