Cum arata Banatul vazut dintr-un satelit?

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 02.02.2015 14:01 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Aceasta imagine a Romaniei – cu granitele politice marcate cu rosu – este un mozaic de 15 scanari radar facute de Sentinel-1A in lunile octombrie si noiembrie 2014 (Copyright Copernicus data/ESA).
Scanarile au fost realizate prin impulsuri radar orizontale si verticale cu "polarizare dubla", din care s-a generat o culoare compozit artificiala, informeaza Agentia Spatiala Europeana (ESA).

Muntii Carpati se intind in jos dinspre nord si peste centrul tarii.

Romania are cea mai mare zona de paduri virgine din Europa, multe dintre ele aflate in Muntii Carpati.
Padurile adapostesc ursi bruni, lupi si alte animale, iar multe izvoare minerale si termale pot fi gasite la poalele muntilor.

Cel mai lung fluviu din Uniunea Europeana – Dunarea – curge de-a lungul unei parţi a frontierei de vest a Romaniei cu Serbia, precum si la granita de sud cu Bulgaria.

Raul curge apoi spre nord si se varsa in Marea Neagra prin Delta Dunarii, care se afla intre Romania si Ucraina – vizibila in partea dreapta a imaginii.

Intrata in patrimoniul mondial UNESCO in 1991, Delta Dunarii este un labirint de canale fluviale, lacuri, golfuri, lunci, mlastini si paturi de stuf.
Vasta delta triunghiulara gazduieşte o varietate extrem de bogata de pasari, pesti, animale si plante.

Capitala Romaniei, Bucuresti, este vizibila in partea sudica a tarii, ca un grup de reflectii radar luminoase care pornesc din centru si se extind spre exterior.

An partea de vest a ţarii, sunt vizibile oraşele Timişoara şi Arad.