Cine vrei sa mearga la Eurovision 2016, la Stockholm?

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 05.03.2016 11:24 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ sunt cei şase finalişti ai Eurovision Romania 2016.

Primii patru — Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena şi M I H A I — au fost desemnaţi de juriul de specialitate, iar Vanotek feat. The Code & Georgian, precum şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ au fost votaţi de public.

Cu o melodie pe care a compus-o in zilele de proteste de dupa #colectiv, 'o piesa din suflet, pentru suflete' cum numeşte Ovidiu Anton 'Moment of Silence', cel care participa pentru a cincea oara la Eurovision a fost primul calificat in finala de duminica.
In urma notelor obţinute de la juriu, cel mai mare punctaj a fost al lui — 54 de puncte.

Dream Walkers au obţinut, in urma votului juriului, 47 de puncte.
Cei patru tenori pe care compozitorul Cristi Faur ii indruma şi pentru care a compus piesa Let It Shine au cules aplauze la scena deschisa din partea publicului baimarean.
Juriul a fost de asemenea impresionat de interpretarea lor, dar le-a reproşat lipsa unui show pe masura interpretarii şi compoziţiei.

De la Delfinul de Aur la Ursuleţul de Aur, şi chiar Cerbul de Aur, pe la toate a trecut cu fruntea sus, ba chiar s-a ales cu premii importante.
Mamaia copiilor sau X Factor i-au adus de asemenea recunoaştere.
Florena a reuşit in aceasta seara sa iasa in faţa cu melodia Behind The Shadows (compusa de Gabriel Hiuban şi Laurenţiu Duţa, text Adam Powers), sa ridice publicul in picioare in Sala Sporturilor de la Baia Mare şi sa treaca in finala Eurovision Romania cu 44 de puncte.

Cu un show ce include dansatori care au pe costumele lor negre circuite luminoase, şi o melodie al carei titlu, Paradisio, l-a visat, Mihai a reuşit sa obţina 33 de puncte.
El este al patrulea finalist al Selecţiei Naţionale 2016.

984 de voturi din partea publicului i-au trimis pe Vanotek feat. The Code & Georgian in finala concursului Eurovision Romania.
Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ incheie lista finaliştilor Selecţiei Naţionale.
Ei au primit 852 de voturi de la telespectatori şi şansa de a continua lupta pentru un loc pe scena de la Stockholm.

* * *

In finala Selecţiei Naţionale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pe scena de la Stockhom, dintre piesele ramase in concurs, prin televot.
Show-ul va fi transmis in direct, de la 20.30, de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

* * *

Concursul cantecului european se va desfaşura, in 2016, la Stockholm, Suedia, in 10, 12 şi 14 mai.
In competiţie s-au inscris 43 de ţari, cu trei mai multe decat la ediţia precedenta.
Romania va participa in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.