Cine sunt cei 12 calificati in finala Selectiei Nationale Eurovision 2016

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 11.02.2016 17:53 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Juriul a ales cele 12 piese calificate in finala Selectiei Nationale Eurovision 2016.
Dupa ascultarea celor 94 de melodiilor validate, juriul a avut dificila sarcina de a alege doar 12 piese care sa concureze pentru un loc pe scena Eurovision de la Stockholm.
Jukebox, Mihai Traistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todorut si Irina Baiant, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra si Mihai Bajinaru sunt cei pe care ii vom vedea pe scena Salii Sporturilor din Baia Mare, la semifinala din 4 martie, sase dintre acestia urmand sa acceada in finala Selectiei Nationale Eurovision Romania 2016, din 6 martie.

In acest an, la Eurovision au fost inscrise 94 de melodii, dintre care 92 au intrat in preselectie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR.
La verificarea dosarelor de inscriere, doi candidati au fost respinsi, intrucat nu au respectat cerintele prevazute in Regulament.
La editia din acest an, sistemul de votare este unul nou.
Dintre cele sase care vor accede in finala patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar doua de catre public, prin televot.
In finala Selectiei Nationale, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pe scena de la Stockhom, dintre cele sase piese ramase in concurs, prin televot.
In finala, publicul este singurul care va vota si va alege reprezentantul Romaniei pentru scena de la Stockholm.

Selectia nationala se va desfasura la Sala Sporturilor din Baia Mare si va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 si 12 mai si finala pe 14 mai.