Billion Star Hotel, cel mai bun film la 5 festivaluri din America

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.02.2016 10:25 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Pe data de 20 februarie 2016, de la ora 19, Bucuresti, Targu Mures si in alte 10 localitati rurale din Romania se va desfasura evenimentul caritabil "Ziua Mondiala a Dreptatii Sociale(ONU) - 20 februarie 2016".

Evenimentul cu caracter caritabil replicat in toate cele 12 localitaţi va avea la baza premiera filmului romanesc de lung metraj “Billion Star Hotel“, distins cu premiul “Cel mai bun film“ la 5 festivaluri din Statele Unite ale Americii.
Este pentru prima data cand premiera unui film in Romania se desfaşoara in cadrul mai multor evenimente organizate concomitent.
Localitaţile care au accesat proiectul “Ziua Mondiala a Dreptaţii Sociale –20 februarie 2016” şi care organizeaza premiera filmului in cadrul acestui eveniment caritabil pe data de 20 februarie 2016, incepand cu ora 19 sunt: Bucureşti – Cinema Scala, Tirgu Mureş – Cinema Arta, Raciu (Mureş), Dumbraviţa (Timiş), Fantanele (Iaşi), Luncaviţa (Tulcea), Gurghiu (Mureş), Mihail Kogalniceanu (Tulcea), Coroisanmartin (Mureş), Robeasca (Buzau), Deda (Mureş), Suseni (Mureş).

In judeţul Timiş, evenimentul se va desfaşura sambata 20 februarie 2016 incepand cu ora 11,00 in sala de festivitaţi a Şcolii generale din Dumbraviţa (in curtea Primariei Dumbraviţa).

Programul evenimentelor caritabile din data de 20 februarie vor cuprinde acordarea de burse sociale - dupa modelul Bursa Buckner – Motivaţie şi Performanţa -, in mai multe localitaţi implicate. Astfel, doar in Tirgu Mureş se vor acorda 25 de burse unor copii care au posibilitatea astfel sa faca performanţa.
Se vor acorda şi premii copiilor din comunitate, constand in cartea intitulata Vocea lui Matei, autor Alecs Nastoiu, o carte avand ca subiect protejarea mediului.
In plus, programul mai cuprinde proiecţie cu mesajul personalitaţilor ONU transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Dreptaţii Sociale, precum şi proiecţia in premiera a filmului ”Billion Star Hotel”, tragicomedie fantastica cu tematica sociala.

Organizatorii proiectului, Asociaţia Green Art Tour, Fundaţia Buckner Romania, Direcţia Generala de Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului Mureş, A-CAR Romania şi GAT Films Transilvania doresc prin acest eveniment sa transmita un apel la solidarizarea tuturora şi la implicare proactiva in vederea incluziunii sociale a copiilor aflaţi in situaţii de risc şi de discriminare.

Un film complex, care imbina mai multe genuri, unii spectatori putand remarca latura sociala, dramatica,  alţii accentele de comedie, alţii poveştile de dragoste, alţii elementele de tip fantasy, sau musical, deci poveşti pentru fiecare.
Mesajul filmului este unul pozitiv - Sa devenim cu toţii mai generoşi, binevoitori, mulţumiţi de vieţile nostre şi prin urmare mai fericiţi.  
Filmul vorbeşte despre destinele a trei personaje aparent ciudate – Sica Generalu’, Panait Surdu şi Arthur Popescu, despre nelinişti interiore, traume din copilarie, drame sufleteşti.
Ei sunt purtaţi de viaţa pe propriul drum şi odata cu maturizarea lor, temerile şi confruntarile cu viaţa, se schimba.
O calatorie prin viaţa a trei personaje in care transpare adevarul ca viaţa inseamna insuşi propriul fel unic, complicat de a fi.