Au trecut 20 ANI de la unul dintre CELE MAI TULBURATOARE MOMENTE ale SECOLULUI XX

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 31.08.2017 07:31 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

31 august este ziua in care ne amintim cu tristete de tragica disparitie a Printesei Diana, supranumita „Printesa inimilor”.

Romfilatelia comemoreaza la data de 31 august 2017 tragica disparitie a Printesei Diana prin emisiunea de marci postale Prinţesa Diana, In memoriam, 20 de ani ce reprezinta un supratipar al emisiunii DIANA – PRINTESA DE WALES din anul 1999.

La 20 ani de la tragicul accident ce a avut loc in tunelul din Paris in care si-a pierdut viata, Lady Diana continua sa fie iubita de britanici, de intreaga lume.
Fantana comemorativa dedicata „Printesei inimilor” din Londra este loc de pelerinaj unde oamenii aduc flori, suveniruri, in amintirea celei mai indragite printese britanice.

Diana Frances Spencer, s-a nascut la 1 iulie 1961, la Sandringham, Norfolk si de mica a avut inclinatii spre muzica si dans, a studiat baletul si a crescut dorind sa devina balerina.
De asemenea, a fost pasionata de inot, scufundari, hochei, tenis si schi.

La 29 iulie 1981 la Catedrala St. Paul, a avut loc nunta de basm dintre Lady Diana Spencer si Printul Charles, si astfel, Diana Frances Spencer devine Lady Diana, Printesa de Wales.

Manifestandu-se inca din primii ani dupa casatorie ca reprezentant al Casei Windsor, ea s-a consacrat actiunilor umanitare, in special in slujba copiilor, mai ales a celor defavorizati.

Activitatea in sprijinul bolnavilor de HIV, a facut-o extrem de populara. Alte probleme care i-au atras atentia printesei au fost: cancerul, oamenii nevoiasi, saracia, bolile mentale si abuzul de droguri.

In anul 1989, Lady Diana a inaugurat la Londra „Centrul Landmark Aids”, centru ce ofera ajutor pacientilor infectati cu HIV. Ulterior a devenit protector al National AIDS Trust.

De-a lungul anilor a coordonat mai multe organizatii si manifestari, printre care: „Festivalul de Muzica si Arta” de la Swansea, „Scoala Regala pentru nevazatori si Asociatia britanica a surzilor”, organizatia „Help the Aged”, Fondul „Malcolm Sargent” pentru copiii bolnavi de cancer, „Organizatia de Cruce Rosie a tineretului”, „Baletul londonez”, „Academia Regala de Muzica”.

Tragicul accident din 31 august 1997 a intristat si socat intreaga lume.
Ziua disparitiei printesei, dincolo de lacrimi si emotii, a ramas unul dintre cele mai tulburatoare momente ale secolului XX.

Emisiunea filatelica comemorativa este reprezentata de un timbru cu valoarea nominala de 8 Lei machetat in bloc de 4 cu manşeta ilustrata, ce are aplicate elemente de folio magenta pentru realizarea supratiparului, şi Plicul Prima Zi a emisiunii.
Incepand de joi, 31 august 2017, emisiunea filatelica Prinţesa Diana, In memoriam, 20 de ani este disponibila in magazinele Romfilatelia din Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, precum si in magazinul online de pe romfilatelia.ro