Asculta cele 12 piese calificate in finala Eurovision Romania 2015

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 12.02.2015 16:57 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Dupa ascultarea melodiilor validate sa participe la selecţia naţionala Eurovision, juriul a decis cele 12 piese care intra in finala Selecţiei Naţionale Eurovision Romania.

Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Baieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ sunt cei pe care ii vom vedea pe scena Salii Polivalente din Craiova, la finala naţionala a concursului Eurovision 2015 din 8 martie.

Lista completa a celor 12 melodii calificate la Selecţia Naţionala Eurovision 2015 poate fi accesata pe eurovision.tvr.ro, unde piesele pot fi şi ascultate de fanii concursului.
Tot acolo se gasesc şi Regulamentul concursului şi alte informaţii suplimentare.

A million stars  – Luminita Anghel


Chica latina – Aurelian Temisan feat. Alexa


De la capat –  Voltaj


Dragoste in lanturi – Baietii


Love won’t run away – Blue Noise


My light  – Rodica Aculova


Nowhere – Cristina Vasiu


Save us  – Tudor Turcu


Secret place – Super Trooper


Still alive – Ovidiu Anton


Superman – Lara Lee


We were in love – CEJ



Cei 12 finalişti incep pregatirea pentru show-ul din 8 martie chiar de vineri, 13 februarie, cand sunt stabilite intalniri cu echipa de producţie a Televiziunii Romane. Urmeaza pentru ei un program plin, cu participari la emisiuni, şedinţe foto şi inregistrari. Prima apariţie televizata a artiştilor calificaţi in finala naţionala este programata pentru duminica, 15 februarie, la ora 21.10, cand telespectatorii TVR 1, TVR HD şi internauţii de pe TVR+ ii vor cunoaşte mai bine, in cadrul primei ediţii a emisiunii Eurovision Romania.

In acest an, la Eurovision au fost inscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat in preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de inscriere, 14 candidaţi au fost respinşi, intrucat nu au respectat cerinţele prevazute in Regulament.

In finala Selecţiei Naţionale cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizarii publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca in cazul votului juriului.
Selecţia naţionala se va desfaşura la Sala Polivalenta din Craiova şi va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.