Aproape totul despre Openville Timisoara

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 26.09.2015 13:32 | Publicat in GHID UTIL | Tipareste pagina

# Openville este un proiect multifunctional de regenerare urbana dezvoltat de compania Iulius Management Center. Openville va deveni un reper pentru dezvoltarea durabila a Timisoarei, reunind functiuni de office, retail, parc si entertainment, desfasurate pe o suprafata total construita de 594.000 mp.

# Investitie totala de peste 220 de milioane de euro
# 594.000 mp suprafata total construita
# 265.000 mp suprafata total inchiriabila (retail + office)
# Retail (Iulius Mall Timisoara + Openville): 134.000 mp inchiriabili
# Office clasa A, 7 cladiri: 131.000 mp inchiriabili
# Congress Hall: 4 sali, 2.500 de persoane
# Parc si spatii verzi: 55.000 mp
# Locuri de parcare: 3.750

# O veritabila oaza de relaxare, parcul Openville include aproximativ 20.000 de arbuşti şi 1.000 de arbori, impresionand prin varietatea vegetala, dar şi prin amenajarea peisagistica. Toate speciile au fost alese pentru a reda un spectacol vizual in fiecare anotimp, printr-un joc inedit de forme şi culori.
# Arborii care infrumuseţeaza arealul au inalţimi mari, de pana la 12 metri, printre aceştia regasindu-se paltini, cedri, brazi, molizi argintii, stejari, Metasequoia, Liquidambar (sau arborele de guma) şi Ginkgo Biloba. Alaturi de aceştia, in parcul Openville sunt plantaţi şi copaci cu inalţimi mari şi medii, precum: arborele lalea, pruni decorativi, magnolii, castani, Parrotia, carpeni şi fagi cu forma piramidala, arţari de diferite culori etc.
# Peisajul este completat cu peste 100 de specii de arbuşti ornamentali: azalee, hortensii, trandafiri, camelii, wisteria, buxus, calini, forsiţia şi multe altele. Asemeni parcurilor de marile oraşe ale lumii, spaţiul verde din Openville include alei de promenada, spatii de relaxare si suprafeţe generoase acoperite cu gazon special, pe care vizitatorii se pot aşeza pentru a se recrea, pentru a citi o carte sau pentru a se bucura de privelişte.
# Prin Openville, locuitorii orasului si turistii vor avea acces la multiple oportunitati de divertisment si recreere, pentru toata familia: patinoar sezonier; carusel; locuri de joaca pentru copii; 15 sali de cinema; un mix de restaurante si cafenele tematice.
Openville va fi un spatiu efervescent, deschis spre multiculturalitate, si care va raspunde preferintelor de distractie ale tuturor categoriilor de public. Aici se vor organiza evenimente diverse, de la activitati educative si recreative pentru copii, manifestari culturale si competitii sportive, pana la targuri tematice, festivaluri si expozitii de arta.
# Pe langa spatiile moderne, cu dotari de ultima generatie, masuri de siguranta si amplasare centrala, cele aproximativ 13.500 de persoane care vor lucra in cladirile de birouri Openville vor avea acces facil la: Card Partener, program de loialitate dedicat strict angajatilor din Openville; multiple posibilitati de recreere; parc si spatii verzi cu o suprafata de 55.000 mp; o gama extinsa de servicii; peste 450 de branduri; o zona de food-court cu specific international si peste 1.700 de locuri; restaurante si cafenele tematice; parcare cu 3.750 de locuri; patru sali de evenimente, cu o capacitate de 2.500 persoane; hypermarket; gradinita internationala si spatii de joaca pentru copii.
# Peste 220 milioane de euro vor fi investite in ansamblul urbanistic din imediata vecinatate a Iulius Mall Timisoara, suma ce reprezinta cea mai mare infuzie de capital privat in sectorul de real estate din vestul tarii. Creat dupa conceptul „lifestyle center”, Openville va reuni functiuni de office, retail, parc si entertainment. Acesta este cel de-al doilea proiect de tip mixed use din portofoliul companiei, dupa Palas Iasi.
# Primele lucrari vor fi la componenta office, mai precis, la cladirea de birouri clasa A United Business Center 2 (UBC 2), pozitionata in zona adiacenta Iulius Mall, inspre Bulevardul Antenei. Aceasta va avea o suprafata de 18.000 mp si 11 etaje, si va respecta principiile „cladirilor verzi” pentru obtinerea certificarii LEED.
# Pentru cladirea UBC 2 au fost semnate deja parteneriate cu Ness Software Engineering Services, furnizor de top de servicii de proiectare externalizate, si REGINA MARIA, care va deschide prima sa policlinica din Timisoara. Cladirea va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2016. Tot pana atunci, se vor inaugura, in total, 33.000 mp de spatii office.
# Prima faza de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 si va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail si parcul. A doua etapa va presupune dezvoltarea de spatii office pana la suprafata de 131.000 mp, in functie de cerintele pietei.
# Primul concept al proiectului a fost creat de compania Jerde din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectura si planificare urbana la nivel mondial. Adaptarea la conditiile actuale de piata si integrarea la linia urbanistica a Timisoarei au fost realizate de arhitectul Radu Mihailescu. Openville va avea o suprafata total construita de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timisoara va fi parte integrata. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, dezvoltata sub brandul United Business Center, care va include sapte imobile, cu o suprafata totala de peste 131.000 mp inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania (155 m si 27 de etaje). Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinationale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane.
# Pe segmentul de retail, Openville va completa atractiile oferite de Iulius Mall Timisoara cu un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante si cafenele tematice, 15 sali de cinema, o zona de fresh market, cel mai mare loc de joaca si alte optiuni pentru petrecerea timpului liber. In plus, proiectul va include si patru sali pentru evenimente speciale si corporate, cu o capacitate totala de 2.500 de persoane.
# Clientii vor beneficia in Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane si supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare, care ii va ajuta pe soferi sa gaseasca foarte usor locuri libere.
# Proiectul va crea peste 3.500 de locuri de munca in perioada de edificare a proiectului. Alte 16.500 de persoane vor lucra in ansamblu dupa finalizare, in cele sapte cladiri de birouri si in componenta de retail.