OMUL care a declarat TIMISOARA, PRIMUL ORAS LIBER de DICTATURA si a rostit PRIMELE REVENDICARI in fata MULTIMII...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 25.11.2017 08:32 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Lorin Fortuna a fost principalul lider al Revoluţiei Romane din Decembrie 1989 de la Timişoara  şi preşedintele Frontului Democratic Roman, prima organizaţie politica şi anticomunista din  Romania, infiinţata in cladirea Teatrului de Stat şi a Operei din Timişoara, in 20 decembrie  1989.
Lorin Fortuna a fost cel care a rostit primul discurs liber in faţa mulţimii adunate in Piaţa Operei  din Timişoara.
A fost cel care a declarat Timişoara primul oraş liber de dictatura şi a rostit primele  revendicari ale celor ieşiţi in strada şi a facut apel la solidaritatea tuturor timişorenilor  de a intra in greva generala impotriva politicii lui Nicolae Ceauşescu.

Lorin Ioan Fortuna s-a nascut la 7 mai 1948, la Radauţi.
A absolvit in 1972 Facultatea de Electronica şi Telecomunicaţii din cadrul Institutului  Politehnic Bucureşti, fiind repartizat, dupa absolvire, la Centru Teritorial de Calcul  Electronic din Timişoara unde şi-a inceput activitatea de informatician.
Din 1976, s-a transferat la Facultatea de Electrotehnica din cadrul Institutului Politehnic  Timişoara, iar apoi la Facultatea de Electronica şi Telecomunicaţii, unde era şef de lucrari in  1989.
A fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş al Frontului Salvarii Naţionale de la 23  decembrie 1989 pana la 12 ianuarie 1990.

Mai tarziu, Lorin Fortuna s-a refugiat intr-o lume a ezoterismului, declarand ca lumea este  alcatuita din mai multe civilizaţii virtuale: şerpiliana modificata, viperiana, balauriana,  dragoniana, peştiliana, delfiniana, acvilaina, grifoniana şi goriliana, el insuşi aparţinand  civilizaţiei goriliene.
Conform lui Lorin Fortuna, Traian Basescu a fost sprijinit de civilizaţia iguanifera violet la  alegerile prezidenţiale din anul 2009, dar şi ca sfarşitul lumii va veni in anul 2012, cand  Terra va ieşi de pe orbita şi va arde.

Pe 25 noiembrie 2016, in urma unui ulcer duodenal perforat, a decedat la Spitalul Judeţean  Timişoara.(sursa: Wikipedia şi alte surse)