100 de ani de CRIME, TEROARE si REPRESIUNE. REGIMURILE COMUNISTE au lasat in urma peste 94 de MILIOANE de MORTI!... VIDEO

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 25.10.2017 09:32 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Evenimentul istoric cunoscut ca Revoluţia din Octombrie sau Revoluţia bolşevica, a fost lovitura de stat prin care bolşevicii au preluat puterea cu forţa de la guvernul lui Kerenski, şi care a inaugurat a doua faza a Revoluţiei Ruse din 1917. 

Lovitura de stat a fost organizata de bolşevici sub conducerea lui Vladimir Ilici Lenin şi este considerata a fi prima revoluţie comunista din secolul al XX-lea, revoluţie bazata pe ideile lui Karl Marx.
Iniţial, evenimentul era numit Revolta din octombrie sau Revolta de pe 25, aşa cum apare in prima ediţie a operelor complete ale lui Lenin.
Proeminenţa evenimentului a fost scoasa in evidenţa mai tarziu.

Cartea neagra a comunismului: Crime, teroare, represiune este o carte care descrie istoria represiunilor politice şi civile din statele comuniste incluzand genocidurile, execuţiile extrajudiciare, deportarile şi starile de foamete provocate.
Cartea a fost publicata in 1997 in Franţa cu titlul Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, répression, fiind scrisa de mai multe cadre universitare europene şi editata de Stéphane Courtois.

Introducerea formulata de Stéphane Courtois afirma ca „...Regimurile comuniste... au transformat crimele in masa in sistem de guvernare in plina floare”.
El citeaza un numar total de 94 de milioane de morţi fara sa fie numarate şi „decesele in exces” (scaderea populaţiei cauzata de scaderea natalitaţii).

Numarul de decese dat de Courtois este urmatorul:

#65 de milioane in Republica Populara Chineza

#20 de milioane in Uniunea Sovietica
#2 milioane in Cambodgia
#2 milioane in Coreea de Nord
#1,7 milioane in Africa
#1,5 milioane in Afganistan
#1 milion in statele comuniste din Europa de Est
#1 milion in Vietnam
#150.000 in America Latina
#10.000 de decese in urma acţiunilor mişcarilor comuniste internaţionale şi a partidelor comuniste care nu erau la putere

Courtois susţine ca regimurile comuniste sunt responsabile pentru un numar de decese mai mare decat oricare alta ideologie sau mişcare politica, inclusiv Nazismul.
Statisticile victimelor fac referire la execuţii, distrugerea intenţionata a populaţiei prin foamete, şi decesele cauzate de deportari, munca forţata, etc.

Represiunile şi foametea care au avut loc in Uniunea Sovietica in cadrul regimurilor lui Lenin şi Stalin descrise in carte sunt:

# execuţia a zeci de mii de ostatici şi prizonieri, şi uciderea a sute de mii de muncitori şi ţarani revoltaţi din 1918 pana in 1922;
#foametea din Rusia, care a cauzat moartea a 5 milioane de oameni;
#exterminarea şi deportarea cazacilor de pe Don in 1920;
#uciderea a zecilor de mii de incarceraţi in lagarele de concentrare intre anii 1918 - 1930; epurarea cea mare care a ucis aproape 690.000 de oameni;
#desculacizarea a 2 milioane de culaci intre 1930 - 1932;
#moartea a 4 milioane de ucraineni (Holodomor) şi a altor 2 milioane pe vremea foametei sovietice din 1932 - 1933;
#deportarea polonezilor, ucrainenilor, moldovenilor şi a oamenilor din statele baltice din 1939 - 1941 şi 1944 - 1945;
#deportarea germanilor de pe Volga in 1941;
#deportarea tatarilor crimeeni in 1943;
#deportarea cecenilor in 1944;
# deportarea inguşilor in 1944.

Courtois considera Comunismul şi Nazismul nu foarte diferite ca sisteme totalitare.
El susţine ca regimurile comuniste au omorat „aproximativ 100 de milioane de oameni faţa de cele 25 de milioane savarşite de Nazism”, iar metodele de exterminare in masa au fost preluate dupa metodele sovietice.(sursa: Wikipedia)