Tinerii matematicieni se intrec intr-un concurs de traditie al UVT

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 20.03.2015 14:17 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Cei mai buni elevi la matematica din vestul ţarii işi vor testa cunoştinţele in cadrul Concursului de matematica “Traian Lalescu”, competiţie de tradiţie aflata sub patronajul Universitaţii de Vest din Timişoara, prin Facultatea de Matematica şi Informatica.

Vor participa elevii din clasele V-XII clasaţi pe primele cinci locuri la Olimpiadele de matematica din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara.

Subiectele, baremele şi corectarea lucrarilor se va efectua de catre membri ai Facultaţii de Matematica şi Informatica. Competiţia din acest an se va desfaşura la Reşiţa, in 21 martie 2015.

“Aceşti tineri reprezinta baza noastra de selecţie. Sunt elevi foarte buni şi avem toate deschiderea catre o implicare activa in parcursul lor educaţional. Aceste competiţii sunt instrumente deosebite pentru dezvoltarea tinerelor talente, ii ajuta sa se cunoasca mai bine şi ne creeaza şi noua, ca universitate, posibilitatea identificarii celor mai buni viitori studenţi. Numai in toamna anului trecut, UVT a inmatriculat peste 50 de elevi olimpici in facultaţile sale”, spune Rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Trebuie menţionat ca membri ai Facultaţii de Matematica şi Informatica a UVT s-au implicat şi in activitatea Centrului de excelenţa judeţean, iniţiativa care a avut scopul pregatirii elevilor pentru Olimpiada judeţeana de matematica. In plus, Universitatea a participat cu resurse umane in coordonarea comisiilor de evaluare şi contestaţii in cadrul aceleiaşi competiţii.