Sorin Grindeanu: Sambata neagra a rugby-ului romanesc

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 08.09.2014 14:00 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In atentia : d-nei Gabriela Szabo – Ministrul Tineretului şi Sportului
Obiectul interpelarii: Sambata neagra a rugby-ului romanesc !

Stimata Doamna Ministru,

Timişoara, oraşul premierelor şi al recordurilor, a inregistrat saptamana trecuta cel mai trist şi mai de coşmar episod sportiv din istoria ultimilor zeci de ani : sambata neagra a rugby-ului romanesc ! Partida dintre RCM Timişoara şi Farul Constanţa – semifinala Superligii de Rugby - a devenit o pata de neşters pe obrazul celor care gestioneaza sportul romanesc, reprezentanţi ai federaţiei de specialitate şi arbitrii, deopotriva.
RCM Timişoara şi-a construit un nume in rugby-ul romanesc – 3 titluri naţionale, din care 2 consecutive(2012 si 2013), palmers de excepţie finanţat cu resurse private şi cu implicarea şi aportul autoritaţilor locale. Un exemplu de conduita şi de sportivitate rezultat in ura unui efort comun. Un efort care a fost calcat in picioare şi trimis in deruzoriu in doar cateva ore.
Doamna ministru,
Ceea ce s-a intamplat sambata pe Stadionul Dan Paltinişanu face parte din categoria filmelor proaste, cele pe care nimeni nu doreşte sa le vada !  
La ora meciului, oficialii Superligii au constatat ca şase jucatori timişoreni nu aveau in carnete foile cu vizele medicale - Eugen Capaţana, Jack Umaga, Paula Kinikinilau, Valentin Calafeteanu, Catalin Fercu şi Fonovai Tangimana. Surprinzator, aceiaşi jucatori – coloana vertebrala a echipei timişorene – erau absolut in regula in urma cu doua saptamani la meciul cu CSM Bucureşti , cand aceiaşi oficiali au constatat ca exista vize perfect valabile. Iar oamenii de sport ştiu ca aceste vize sunt valabile 6 luni – in cazul jucatorilor timişoreni, pana in decembrie 2014. Lipsa foilor din carnetele medicale, refuzul oficialilor de a accepta vizele medicale care puteau fi acordate pe loc de reprezentantul Policlinicii Sportive, nasc semne de intrebare fireşti. Corupţie, rea voinţa, neglijenţa ? Poliţia a deschis o ancheta insa indeferent de rezultat, sportul romanesc a primit o palma aspra.

Doamna ministru,
Reprezentaţi cea mai importanta instituţie pe linie sportiva şi consider ca este necesar sa interveniţi, sa concluzionaţi şi sa luaţi masuri in acest caz. Sportul de performanţa se intreţine cu bani mulţi, cu efort, cu daruire şi cu munca. Rezultatele trebuie sa decida cine merita mai mult, nu jocurile de culise şi interesele. Daca ţinem cont de ceea ce s-a intamplat la Timişoara, traim vremuri in care grila de valori este inclinata dupa bunul plac al unor decidenţi care nu au nici o legatura cu fair-play-ul, valorile şi principiile.

Solicit raspuns in scris.
Cu deosebita consideratie,
Deputat PSD
Sorin Mihai Grindeanu