Program educational complementar, extracurricular si non-formal

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 21.09.2014 18:58 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In contextul economic actual, caracterizat printr-o competiţie puternica şi o dinamica continua, sistemul educaţional trebuie sa ajute viitorii absolvenţi sa fie competitivi pe piaţa muncii şi sa faca faţa intr-un mediu antreprenorial complex.
In cadrul uneia din cele mai prestigioase instituţii de invaţamant – Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, parte a Universitaţii de Vest din Timişoara, curricula academica ajuta studenţii sa işi dezvolte o gama larga de competenţe care sa-i ajute in procesul de integrare profesionala, pornind de la competenţe academice şi terminand cu abilitaţi de prezentare.
Cu toate acestea, aceste abilitaţi acopera doar o parte din pachetul de abilitaţi şi competenţe pe care un tanar viitor angajat trebuie sa şi-l insuşeasca pentru a fi competitiv şi pentru a raspunde tuturor cerinţelor angajatorilor.
Intr-o economie globala, pentru a avea succes şi pentru a obţine locul de munca pe care şi-l doresc, viitorii absolvenţi trebuie sa se evidenţieze in mod deosebit dintr-un numar mare de aplicanţi.
In plus faţa de competenţele academice dobandite prin studiile de licenţa, este necesar ca viitorii absolvenţi sa aduca dovezi ale abilitaţilor lor individuale, abilitaţi care sa aduca valoare adaugata viitorului angajator.
„EDU for Life by FEAA” este un program educaţional complementar, extracurricular şi non-formal care va ajuta viitorii absolvenţi ai facultaţii de economie sa işi dezvolte abilitaţile şi totodata sa se evidenţieze in faţa angajatorilor.
Faţa de cursurile şi seminariile regulate, viitorii absolvenţi, prin implicarea activa in acest program, vor participa la diferite ateliere, vor fi parte din diferite cluburi şi societaţi studenţeşti, vor dobandi competenţe in domeniul limbilor straine, vor dobandi competenţe de organizare şi vor deveni ambasadori ai proiectului sau mentori pentru alţi viitori absolvenţi.
Programul „EDU for Life” va fi lansat in 29 septembrie la deschiderea anului universitar şi vizeaza toţi studenţii FEAA. Acesta se va desfaşoara pe intreaga durata de studii şi poate fi parcurs in 3 etape.