Laboratorul Aquatim, recertificat RENAR

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.05.2015 09:30 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Laboratorul Aquatim de control al calitaţii apei a fost auditat recent de RENAR, organism naţional de acordare a licenţelor, pe diverse standarde, in vederea recertificarii. In urma auditului, laboratorul a obţinut un nou certificat de acreditare, conform standardului ISO 17025/2005, certificat valabil pana in anul 2019.

Procedura de acordarea a certificatelor RENAR se bazeaza pe verificarea indeplinirii unor condiţii legate de dotarile tehnice şi de calitatea serviciilor prestate. In acelaşi scop, laboratorul participa in fiecare an la programe naţionale şi internationale de comparare intre laboratoare de acelasi profil, numite scheme de incercari de competenta, rezultatele obţinute fiind foarte bune. Pentru ciclul de acreditare 2011-2014, laboratorul a participat la 15 astfel de scheme, pentru analize fizico-chimice şi microbiologice ale apei. In cadrul acestor programe se testeaza capacitaţile declarate ale laboratorului, pentru a demonstra calitatea şi acurateţea rezultatelor furnizate de acesta.

Laboratorul societaţii Aquatim monitorizeaza calitatea apei potabile şi uzate din Timisoara si din judet, urmarind peste 40 de indicatori de calitate.

Zilnic, se fac circa 200 de analize a apei, inainte ca aceasta sa ajunga la robinetele timişorenilor.