Festivalul European al Spectacolului - Festivalul Dramaturgiei Romanesti

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 10.06.2015 14:50 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

O Livada de vişini dupa Cehov, in montarea intensa a ucrainenilor de la Voskresinnia Theatre şi Medio Monte, un performance care a transformat in teatru pur instalaţia scenografica, muzica, arta video şi literatura, sunt cele doua spectacole care au dat startul celei de a doua etape a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Romaneşti (FEST - FDR), eveniment organizat de Teatrul Naţional Timişoara cu sprijinul Primariei şi al Consiliului Local al Municipiului Timişoara. De cate ori avem ocazia sa vedem un spectacol de teatru in parcare (şi nu orice fel de spectacol)? FEST – FDR2015 face posibil acest lucru!
Astfel, duminica şi luni (7 şi 8 iunie),  in parcarea Hotelului Timişoara vişinii au dat in floare,  apoi au palit şi s-au transformat in flacari.
In ciripit de pasarele, publicul a fost invitat marţi seara (9 iunie) sa porneasca in cautarea domnului Lang, in foyerul şi pe scena Salii Mari a Teatrului Naţional din Timişoara, prin fabuloasa lume a lui Medio Monte.

Un univers care le vorbeşte celor prezenţi despre o lume disparuta şi, poate, despre lipsa de timp şi poluarea acustica a zilelor noastre. Liz şi Henrieta, cele doua personaje interpretate de Florin Vidamski şi Richard Balint, purtand cele doua superbe costume realizate de Helmut Sturmer, intra in labirintul din Monte Medio şi ii invita pe spectatori sa ia parte la un exerciţiu de expresivitate scenica.
FEST – FDR continua cu spectacole la fel de incitante: astazi, de la ora 19, Dragoş Pop propune spectatorilor FEST-FDR o cura de ras in Cireada de pe tort, iar ziua se va incheia incepand cu ora 22 cu un fabulos spectacol de teatru-circ al francezilor de la Underclouds Cie, Funambus, o poveste concentrata in tensiunea unei corzi pe care doi acrobaţi-actori evolueaza.  Ziua de maine, 11 iunie, readuce autobusul fabulos – Funambus, tot de la ora 22, precedat fiind de o intalnire epocala cu Moromete şi Cocoşila – pe care spectatorii ii pot intalni in spectacolul Pai… despre ce vorbim noi aici, domnule? in adaptarea lui Catalin Ştefanescu şi regia lui Alexandru Dabija. Doua personaje celebre intrupate de doi actori la fel de cunoscuţi: Marcel Iureş şi George Mihaiţa.
FEST-FDR 2015 continua pana sambata, 13 iunie. Vom reveni cu noutaţi in zilele ce urmeaza.