Curs de specializare in chirurgia artroscopica a articulatiei umarului

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 21.04.2015 18:58 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Academia Americana a Chirurgilor Ortopezi (AAOS) impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara si Clinicile I si II de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenta “Pius Branzeu” organizeaza in perioada 20-24 aprilie 2015 un curs de specializare in chirurgia artroscopica a articulaţiei umarului.
Cursul intitulat „AAOS-Romania Comprehensive Shoulder Course” este creditat de Colegiul Medicilor din Romania si are doua segmente.
Prima parte este destinata tehnicilor avansate de rezolvare artoscopica a patologiei articulaţiei umarului, in cadrul caruia vor fi pregatiţi patru tineri specialişti din Romania si Serbia.
Al doilea segment este destinat insuşirilor noţiunilor de baza in chirurgia umarului, in cadrul caruia pe langa baza teoretica participanţii vor avea posibilitatea sa-si testeze aptitudinile practice pe modele artificiale de umar  respectiv sa urmareasca intervenţii chirurgicale in timp real (“live surgery”) efectuate de instructori in cadrul celor doua clinici de ortopedie.
Lectorii invitati sunt nume de prestigiu in chirurgia umarului: Prof. Dr. Guido Marra, Seful programului de umar al Universitatii Northwestern din Chicago si Dr. William Stetson, Presedintele Comitetului de programe internationale al AAOS.

Evenimentul se bucura de un interes imens din partea tinerilor specialisti si rezidenti interesaţi de diagnosticul si tratamentul artroscopic al patologiei articulaţiei umarului.
A fost limitat la 80 de participanti din principalele centre universitare ale tarii precum si internaţionali, pana in prezent confirmand prezenta la curs ortopezi din 5 tari.