Concurs-Festival Euroregional de Vioara si Corzi grave la Colegiul National de Arta Ion Vidu

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 12.05.2015 14:09 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Colegiul National de Arta „Ion Vidu” din Timisoara va fi, in perioada 15 – 17 mai 2015, gazda unui important eveniment cultural apartinand spatiului DKMT.
Concursul-Festival Euroregional de Vioara si Corzi grave „Eugen Cuteanu”, aflat la cea de - a II - a editie , este o competitie din ce in ce mai apreciata de tinerii muzicieni , fiind, potrivit specialistilor din cele trei tari participante, un important reper de promovare si afirmare a tinerelor talente.
Concursul se va desfasura in doua locatii: Sectiunea Vioara si Festivalul cameral in sala „Mihai Perian” a Colegiului „Ion Vidu”, iar sectiunea Corzi grave (viola,violoncel,contrabas,chiatara si harpa) in sala „Concertino” a Facultatii de Muzica.La concurs si festival vor participa un numar de peste 90 de elevi.
Deschiderea festiva va avea loc vineri, 15 mai 2015, ora 09:30, iar Gala Laureatilor si Festivitatea de premiere, duminica, 17 mai 2015, ora 12:00, in sala de concerte „Mihai Perian”.
Manifestarea contribuie, an de an, la dezvoltarea relatiilor de prietenie si colaborare intre liceele de specialitate din Serbia, Ungaria si Romania.
Astfel, au raspuns invitatiei Colegiului Naţional de Arta „Ion Vidu” din Timişoara, Scoala de Muzica „Jovan Bandur”-Pancevo, Scoala de Muzica „Josif Marinković”-Vrset si Muzicka Skola Mokranjac Belgrad din Serbia, precum si Scoala de Muzica „Kiràly-König Peter” si Liceul de Muzica „Vántus István” din Szeged, Péczely Attila” Zeneiskola Hódmezővásárhely, si Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola – Békéscsaba din Ungaria. Din tara participa, alaturi de elevii Colegiului de Arta ”Ion Vidu” din Timisoara, elevi de la Liceul de Arta „Sabin Dragoi”- Arad, Liceul de Muzica si Arte Plastice „Sigismund Toduta”- Deva, Liceul de Arta „Sabin Pauta” Resita, Scoala Gimnaziala de Muzica „Filaret Barbu”- Lugoj.