Au inceput inscrierile pentru Concursul National Scoala Zero Waste

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 09.03.2015 15:25 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

"Şcoala Zero Waste" este un concurs naţional de educaţie ecologica şi colectare selectiva destinat tuturor şcolilor din invaţamantul primar şi gimnazial din Romania. Perioada de desfaşurare a competiţiei este 20 Aprilie - 29 Mai.
Incepand cu 9 Martie şi pana in 28 Martie toate şcolile din Romania se pot inscrie in Competiţia "Şcoala Zero Waste" Editia 2015. La cele doua ediţii anterioare au participat 133 de şcoli din 33 de judeţe şi aproape 15.000 de elevi.
Premiul cel mare este reprezentat de o tabla interactiva oferita de Continental, partener al proiectului.
Marii caştigatorii ai tablelor interactive puse in joc pana acum sunt in 2013 Şcoala Gimnaziala Moşniţa Noua, Judeţul Timiş şi in 2014 Şcoala Gimnaziala Sf. Nicolae  Targu Jiu, Judeţul Gorj.
Desfaşurarea competiţiei este simpla. Şcoala care acumuleaza cele mai multe puncte este desemnata caştigatoare. Punctele se obţin din organizarea a cat mai multor acţiuni educaţionale din lista oferita de organizatori şi din colectarea selectiva a cat mai multor deşeuri reciclabile: hartie/carton, aluminiu şi plastic/pet.
Detalii suplimentare despre procedura de inscriere şi desfaşurarea concursului pot fi gasite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook -  https://www.facebook.com/scoalazerowaste.
Concursul de educaţie ecologica şi colectare selectiva da posibilitatea elevilor şi şcolilor din Romania sa concureze pentru caştigarea premiilor puse in concurs şi in acelaşi timp sa contribuie la protejarea naturii şi reducerea poluarii.
Aflat deja la a 3-a ediţie, concursul susţine şi intareşte obiceiul colectarii selective incepand cu varsta la care copiii işi formeaza valori şi deprinderi pe care le vor avea tot restul vieţii. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect şi la informarea şi responsabilizarea membrilor familiilor.
Toate companiile care doresc sa se implice, sa susţina educaţia ecologica in şcoli şi sa sprijine organizarea concursului prin acordarea de premii, sunt invitate sa ia legatura cu organizatorii.

Pentru mai multe informaţii:
Email: scoalazerowaste@ecostuff.ro
Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste